Розмови про українську національну ідею йдуть вже не перший рік і не одне десятиріччя. Але в чому вона полягає - єдиної думки немає до цього часу.

Свою позицію в програмі «Суб'єктивно з Яникою Мерило» висловлює топменеджер, колишній керівник Carlsberg Ukraine і «Київстар» Петро Чернишов.

«Українська національна ідея - це судова реформа. Потрібно зробити справедливий суд. Навіть якщо якісь чудо-люди в Україні диджиталізують і медицину, і освіту, і все інше, але в судах можна буде підмінити записи в реєстрах, як це зараз робиться - все ці зміни обернуться пшиком», - вважає гість програми.

За його словами, судова реформа - це базис. На ній має будуватися все інше. У країні, де немає справедливого суду, люди не хочуть пов'язувати з нею і своє майбутнє, і майбутнє свого бізнесу. Зараз ми вже бачимо масову еміграцію з України, і не тільки бізнесменів, а й звичайних людей - в ту ж Польщу.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Українські лідери, і нинішні, і колишні, говорили, що потрібно за двадцять років наздогнати Польщу. А пересічний українець просто розуміє, що потрібно взяти квиток і наздогнати Польщу прямо зараз», - говорить Чернишов.

Раніше Знай.ua розповідав про використання штучного інтелекту в українській судовій реформі.

Також Олександр Мусієнко прокоментував хід судової реформи в нашій країні.