Верховна Рада не може давати правову оцінку подіям на Майдані, оскільки для цього є судова гілка влади. При цьому, вона може давати політичну оцінку.

Про це сказав голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Саме правової оцінки Верховна Рада і не може дати. Вона не має на те права. В нас є окрема гілка влади, це судова влада і тільки судова влада може дати правову оцінку питанню. Пов’язану, наприклад, щодо тих, хто здійснював вбивства на Майдані. Силовики, які нападали, або катували людей. Тут однозначна історія. Верховна Рада дає тільки політичну оцінку. Плюс, я знаю, що у Верховній Раді готуються нормативно-правові акти і щодо статусу учасників Революції Гідності, соціального захисту. Тобто, це є, і це є саме повноваженням Верховної Ради”, - сказав Антон Дробович.

Він зазначив, що також орган виконавчої влади прийняв розпорядження про план заходів щодо відзначення подій Революції Гідності і вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на 5 років. Він передбачає освітні, інформаційні і комунікаційні заходи.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, заява ВР є проголошенням політичного курсу, а на основі рішення Кабінету міністрів - він є до виконання органам влади.

Як повідомляв Знай.ua, Рада остаточно затвердила Закон – як отримати винагороду за корупціонера.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Чаплиги, тема зради батьківщині актуалізувалася після Майдану.