Чи справді перемогла Революція гідності і чому її офіційний статус затвердили аж через 7 років, зазначивши у постанові, що вся відповідальність лежить на Вікторові Януковичу?

На ці питання відповів голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

На думку Дробовича, обурення щодо затримки із наданням Революції гідності офіційного статусу є справедливими. «Навіть на Нюрнберзький трибунал знадобилося менше часу, а там ситуація була, м'яко кажучи, складнішою», - зауважує він і також приєднується до питання.

Покладання у постанові відповідальності на тодішнього президента України Віктора Януковича є, хоч і справедливим, але запізнілим. Не можна було так довго ігнорувати факт узурпування влади, прояви насильства до громадян, втечу та заклики до РФ розпочати воєнні дії проти України. Це не припустимо для президента ані України, ані будь-якої іншої держави, тому зрада Віктора Януковича залишається зрадою.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

«Після такого навіть “Партія регіонів“ голосувала проти Януковича. Всі розуміли: нормальні люди так не поступають», - стверджує Дробович.

Нагадаємо, експерт розповів про конфлікт Азарова з Януковичем.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, хто, на думку Бондаренка, розколов державу навпіл.