Після заборони на сайти може бути заборона на думки, читання і поява поліції думок.

Про це розповів анархіст Михайло Чаплига у відеоблозі "Чаплига без питань".

"Сьогодні поговоримо про те, що ж сталося в країні, коли окремо взятий Голосіївський суд вирішив заборонити сайти. Ось взяв суд і заборонив. Ну, з точки зору права - в принципі, правильно. Нарешті суд почав щось вирішувати, а не всяке там РНБО. Але давайте подумаємо про те, а що ж насправді відбувається. Ось суд взяв і, власне кажучи, заборонив сайти. Ось, заборонив. Завтра заборонять думати, післязавтра заборонять читати. Потім буде поліція думок ", - сказав Михайло Чаплига.

Він зазначив, що українцям пояснюють, що ці сайти є фейком і зливними бачками.

"Думають, що вони можуть вимкнути сайти і таким чином вони будуть позбавляти когось альтернативної точки зору. Навіть якщо вона, м'яко кажучи, маніпулятивна. Власне, все в нашому житті маніпулятивне... І все, що я буду говорити - воно завжди буде суб'єктивно. Не важливо, немає ніякої правди або істини. Міністерства правди тому ніде, ні в якій країні не може існувати, крім як фашизму. Тому що ніякої правди немає. Єдине, що може бути - це може бути багатоголосся думок. Суб'єктивних, упереджених, можливо, навіть маніпулятивних ", - додав анархіст.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На його думку, тільки в такому випадку в країні може бути демократія.

"Для того, щоб щось сталося серйозне - необхідно, щоб на чолі цього стояла людина суб'єктна, освічена, сильна, яка могла б вести дискусію з вами... Для того, щоб боротися з цим, досить робити кілька речей. Розвивати і стимулювати критичне мислення у власних громадян, а це значить - займатися освітою ", - підкреслив Чаплига.

Як повідомляв Знай.ua, в Парламенті кардинальні зміни: Максима Степанова - "на килим", а для нардепів - сенсори і камери.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що українці вимагають від Зеленського повернути статус російської мови.