Антимонопольний комітет України заявляє про відсутність підстав для пошуку монопольних зловживань в секторі «зеленої» енергетики, які намагається знайти наближена до олігарха Віктора Пінчука громадська організація «Ліга антитрасту».

Про це заявила голова АМКУ Ольга Піщанська в інтерв’ю «Першому діловому телеканалу», вказавши, що частка зеленої енергетики в енергоринку України дуже мала.

«Ми маємо оцінювати дії згідно впливу на конкуренцію. На сьогоднішній день частка «зеленої» енергетики – це 8%. І згідно прогнозів НКРЕКП в 2021 році очікується 19%. І це ще не є тією часткою, щодо якої можна сказати що значна ринкова влада, чи монопольне становище», - сказала Піщанська.

За її словами, ситуація в секторі відновлюваної енергетики наразі не має причин для початку будь яких розслідувань чи перевірок з боку АМКУ.

Піщанська уточнила, що на сьогодні не має даних ані про перевищення «зеленими» виробниками порогу в 35%, ні про їх змову на ринку енергетики.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Тому, ми маємо розділяти питання які відносяться до сфери антиконкурентного законодавства, і які відносяться до інших сфер», – сказала вона.

Раніше Українська вітроенергетична асоціація повідомляла, що ГО "Ліга антитрасту" поширює неправдиву інформацію щодо "зеленої" енергетики в інтересах підприємств, які прагнуть отримувати струм на пільгових умовах та мати надприбутки за здійснення махінацій на ринку електричної енергії.

Як зазначають експерти, серед лобістів пільг на струм для промисловості є компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука, яка з літа 2020 року просуває в законодавстві термін «зелена металургія» для того, щоб отримати знижку для себе, але вона буде дискримінувати інші підприємства.