Розвитку українського ринку на експорт заважає відсутність інвестицій, послідовної політики, а також власних судноверфей.

Про це сказав політтехнолог Максим Карижський у програмі “Романенко Бесіди”.

"Можна також сказати чого в Україні не відбулося, але могло б статися. Ось, в Україні на сьогоднішній момент немає спільного виробництва озброєння. Спільного з американцями. А могло б бути. Тому що ці речі згадуються постійно різними людьми в різних відомствах в Америці. Що ж Україна, оскільки вона в стандартах радянських озброєння - вона могла б дуже добре при певних умовах потіснити Росію з міжнародного ринку озброєння. А там Росія, здається, в позаминулому році на 15 млрд доларів продала", - сказав Максим Карижський.

Він зазначив, що Україна обговорює санкції проти Росії, але при цьому не користується можливістю забирати у Російської Федерації частина доходів від ринку озброєння.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"А за океаном можна було б і потрібно було б шукати інвестиції. Тільки звичайно потрібна була б державна парасолька. Тобто, це повинна була бути послідовна політика. До цього треба було прагнути, тому що, наприклад, виробництво зброї - це така ж важлива історія, як побудувати разом нафтопровід. У нас немає нових атомних енергоблоків. Спільно з американцями вироблених. Йдеться тільки про старі. У нас до цих пір є величезна частка вугільної електроенергії. Її взагалі-то вже не повинно було бути", - додав політтехнолог.

За його словами, її могло б бути набагато менше.

"Напевно, у нас немає своїх судноверфей. А могли б бути. Ось, за що не візьмись - могло б бути, але немає. І ось такий просто побіжний погляд на те, що є у країн, які є по факту партнерами США - відразу зрозуміло, що ми поза контекстом. Так склалось. І звичайно зараз питання у Зеленського, в уряду, у нового посла у Маркаровой - а що взагалі можна з цим тепер зробити. Не давайте складемо план, а тут гірше питання - а взагалі що можна зробити. З цього, на жаль, доводиться починати. Звичайно, доведеться починати з розчищення стаєнь", - зазначив Карижський.

Він додав, що якщо дотримуватися домовленостей і робити заплановане - тоді до України почнуть ставитися серйозно, а не як до засобу стримування експансіоністських настроїв Росії.

Як повідомляв Знай.ua, в Раді зареєстровано законопроект про продовження експортного мита на брухт на п'ять років.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ показав, як Україну перетворюють в "кукурудзяне поле".