Ватажок так званої «народної міліції ЛНР» Олег Анащенко став жертвою вибуху у своєму ж авто 5 лютого 2017 року. Наступного дня з’явилося повідомлення про те, що бойовики самопроголошеної «ЛНР» затримали звинуваченого у підриві майора ЗСУ на території окупованої Луганської області.

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов у програмі «Политика наизнанку» розповідає, як терористи використовують міжусобні конфлікти для звинувачення України.

Снєгирьов розповідає про засідання так званого «міністерства держбезпеки ЛНР», яке мало відбутися 6 лютого 2017 року за участі затриманого майора ЗСУ. Згідно зі словами бойовиків, він тікав з Луганська в жіночому вбранні. «Йшлося не тільки про причетність до терористичних актів, а ще й про дискредитацію Збройних сил. Я вирішив цю інформацію перевірити і з’ясувалися дуже цікаві факти», - каже експерт.

З’ясовується, що напередодні підриву машини Анащенка у 5-ій бригаді «Оплот» затримали бойовиків Едуарда Полинікова та Віктора Коломойцева, які займалися діями гомосексуального характеру. Оскільки ця інформація потрапила на інтернет-сайти бойовиків, Коломойцев, аби уникнути агресії у свій бік, вирішив втекти на територію «ЛНР», але його затримали.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

«За задумом так званих спецслужб “ЛНР” цей Коломойцев мав виступити військовим ЗСУ на засіданні так званого “міністерства держбезпеки ЛНР”, - пояснює Снєгирьов. Тим не менш, конференції не судилося відбутися, адже напередодні ГІ «Права Справа» оприлюднила інформацію про справжнього винуватця підриву машини Анащенка – це був бойовик-терорист з позивним «Шаман».

Нагадаємо, Мусієнко передбачає загострення конфлікту на Донбасі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Захарченко має власного спеціаліста з вибухів.