Політичний експерт Дмитро Снєгирьов у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував рішення Печерського районного суду Києва про затримання проросійського блогера Анатолія Шарія, який проживає в Іспанії.

«Що буде далі – нічого не буде. Ту статтю, яку йому інкримінують, дуже важко довести в суді. Немає жодних перспектив, якщо немає доказової бази. А скоріше за все там немає доказової бази, крім лінгвістичних експертиз. Ця справа розвалиться в суді. Як би ми не ставилися до Шарія, але закон є закон», - заявив експерт.

Він жорстко розкритикував ефективність роботи української правоохоронної системи, проте зазначив, що не є прихильником блогера.

«Я не є прихильником Шарія. Шарій робив про мене декілька передач. Ми, скажімо, знаходимося з ним на різних абсолютно політичних полюсах сьогодення. Але коли я бачу подібні заяви, я розумію, що якщо ви говорите про екстрадицію людині, якій надано статус політичного біженця, і ви викликаєте його на допит в Україну, прекрасно розуміючи, що, згідно цього статусу, він не може з’явитися... Це говорить, власне, про фаховість людей, які стоять за цією справою», - каже Снєгирьов.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Експерт наголосив, що Шарій знаходиться під захистом іспанського правосуддя. Якщо він перетне кордон України – статус біженця автоматично скасовується. І Шарій це розуміє.

«Для чого тоді викликати його на допит, якщо передбачена навіть відеоконференція? Він прекрасно може дати свідчення. Якщо в звинувачувальному акті звучить як один з елементів те, що він назвав Службу безпеки України «свинями»… Це в мене викликає посмішку. Якщо підозру підписує лейтенант – я розумію, що Служба безпеки призначила цапа-відбувайла», - сказав він.

На думку Снєгирьова, справа Шарія підірве довіру суспільства до СБУ.

«Не дай Боже, це матиме зворотні наслідки. Ми будемо мати абсолютну втрату суб’єктності одного з найбільш потужних правоохоронних органів. Довіра до Служби безпеки України як станового хребта української державності буде підірвана абсолютно. Йдеться не про іміджеві втрати Служби безпеки України, йдеться про авторитет держави України саме в питанні захисту національних інтересів», - підсумував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що СБУ оголосила пропагандиста Шарія у державний розшук.

Нагадаємо, Таран заявив, що у Шарія можуть бути серйозні проблеми через російські гроші.