Китай є одним із основних торгових партнерів України. Через спроби китайських інвесторів приватизувати запорізький завод «Мотор Січ» Україна вводить санкції, що призводить до конфлікту. У грудні китайці ініціювали проти України арбітражний спір з метою повернути 3.5 млрд доларів збитків.

Як зазначив економіст Олексій Кущ, Китай не буде робити різких рухів по відношенню до України, але помста все одно буде. Про це він розповів у програмі «Честный взгляд на экономику».

«Китай є нашим торговим партнером номер один, торговий оборот більш ніж 10 млрд доларів. У перше за всю історію дипломатичних відносин китайський посол вніс ноту протесту. Через введення санкцій проти китайських інвесторів Україна ризикує програти арбітражний спір на суму 3.5 млрд доларів», - сказав Кущ.

За словами експерта, у Китаї люблять «холодну помсту», тому різких дій проти України не буде, але якусь відповідь слід очікувати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

«Також нагнітають обстановку США, які вкрай не зацікавлені в отримані китайцями українських стратегічних технологій. Найбільший інтерес для Пекіна представляють не стільки виробнича потужність "Мотор Січ", скільки розробки», - підкреслив Кущ.

Нагадаємо, «Знай.ua» публікувало думку Куща, що проблема іпотечного кредитування є стримуючим фактором економічного розвитку.

Раніше «Знай.ua» поширювало, що стартап з електролітаками подав позов на Boeing за крадіжку патентів.