У 2019 році тодішній замголова Нацполіції Аброськін заявив, що розкриті особи трьох італійців, які воювали на стороні російських бойовиків. Того ж року ГІ «Права справа» опублікувала список громадян Італії з 120 осіб, які незаконно знаходились на окупованих територіях.

На думку військового експерта та співголови громадської ініціативи «Права справа» Дмитра Снєгирьова, Нацполіція у подібних питаннях працює неефективно, про це він розповів у програмі «Политика наизнанку».

«Коли Нацполіція повідомила про трьох бойовиків італійців, ГІ «Права справа» поширила список, який складався з 120 громадян Італії, які воювали на боці російських бойовиків. Цей факт свідчить про те, що Нацполіція працює неефективно. Я неодноразово пропонував керівництву поліції створити аналітичний центр, який займався би збором інформації з окупованих територій», - заявив Снєгирьов.

За словами Снєгирьова, є необхідність у створенні спеціального інформаційного центру у кооперації з Нацполіцією, який збирав би достовірну інформацію на користь СБУ та МВС з території проведення ООС, але як він зазначив – Нацполіція у цьому не зацікавлена.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua поширювало застереження Снєгирьова про розповсюдження неправдивої інформації з фронту.

Раніше Знай.ua публікувало повідомлення Снєгирьова: вибух машини ватажка бойовиків Попова – лише імітація вибуху.