Британська компанія WizCase, що спеціалізується на кібербезпеці, заявила, що стався витік номерів телефонів, аудіозаписів голосових дзвінків і журналів дзвінків користувачів, в основному, України і Росії. Пізніше автори внесли зміни до свого матеріалу, де підкресили, що йшлося про вразливість, а компанія Ringostat заявила, що витоку даних не було.

Про це повідомляє Дело з посиланням на "Обозреватель" і блог компанії WizCase.

Автор Чейз Вільямс стверджував, що було виявлено більше двох мільярдів записів загальним обсягом понад 800 гігабайт. І вразливість нібито була в базі даних сервісу відстеження телефонних дзвінків Ringostat.

У блозі наголошувалося, що злив даних пов'язаний з компанією, що спеціалізується на відстеженні дзвінків, аналітиці та розробці маркетингових інструментів для смартфонів. Основними її ринками надання послуг є Росія і Україна. Так що користувачі в цих країнах можуть бути в зоні ризику.

У WizCase стверджували, що в мережу злили нібито близько 8 мільйонів голосових записів, приблизно 13 мільйонів телефонних номерів, сотні мільйонів журналів викликів. Також хакери нібито отримали метадані, які включають інформацію про вихідні та вхідні дзвінки, час, IP-адресу одержувача дзвінка, GSM-компанії та тривалість виклику.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чейз Вільямс пише, що витік даних нібито був доступний будь-кому, у кого була відповідна посилання. Для доступу до інформації не було необхідності в паролі і інформація не була зашифрована. А на даний момент проблема вже усунена.

ОНОВЛЕНО

До редакції порталу звернулися представники компанії, які запевняють, що інформація про "злив" не відповідає дійсності.

"Ми зв'язалися з редактором і технічним фахівцем wizcase. Вони обидва підтвердили, що витоку не було. Редактор wizcase Деніел повідомив, що немає підтвердженого факту витоку даних в мережу. Технічний фахівець Ата каже, що була вразливість, і вона була усунена дуже оперативно (a few moments after our disclosure the server was secured). За цей час завантажити 800Гб даних неможливо. Редактор Деніел підтвердив, що їх стаття не була невірно трактована ЗМІ, витоку не було і він обіцяв внести інформацію про це в їх оригінальну статтю ", - повідомляється в листі представників компанії Ringostat.

коментар компанії Ringostat
коментар компанії Ringostat

коментар компанії Ringostat
коментар компанії Ringostat

коментар компанії Ringostat
коментар компанії Ringostat