Найбільше успіхів Україна здобула у сфері авіабудування. 13 січня Кабінет міністрів ухвалив нову програму розвитку: передбачається фінансування цієї галузі.

У своєму блозі «Честный взгляд на экономику» Олексій Кущ назвав цю програму «болванкою» від влади і прокоментував занепад аерокосмічної сфери.

Як відомо, 13 січня Кабінет міністрів ухвалив програму розвитку аерокосмічної сфери та визначив її майбутнє фінансування сумою в 1-2 млрд грн. щороку. «Це дуже мало. Влада заохочує принцип поступового знищення цієї галузі», - коментує економіст. Виділяючи мінімальну суму коштів, влада позбавляє аерокосмічну галузь української промисловості шансу на розвиток. Експерт називає дії влади «м’якою евтаназією».

Олексій Кущ пояснює, що такі установи накопичують розробки та інформацію у великому обсязі, тому саме носії знань є головним ресурсом. «Якщо ця галузь зникне – фахівці роз’їдуться по усьому світу, що не в інтересах нашого інвестора США, який особливо не бажає отримання наших розробок Китаєм», - розповідає експерт. Саме тому українська влада просто тримає установи аерокосмічної сфери на плаву за допомогою мінімального фінансування. Наприклад, літак «Мрія» майже добудували, але замість завершення роботи, що не коштувало би дорого, його просто залишили на заводі «Антонов».

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«З часом розробки втратять цінність і влада зможе “розпилити” аерокосмічну галузь», - підсумовує він.

Нагадаємо, Кущ розповів, якою буде помста Китаю за завод «Мотор Січ».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що США розчарувалися в Україні через політичні скандали.