Дилетантизм у владі – це небезпечне явище, яке руйнує державу. Про це відомий український актор, телеведучий, керівник київського театру «Особистості» Петро Мага розповів під час програми «Діалоги з Макаренком».

Розмова стосувалася не лише теми культурного життя, а й важливих соціальних та політичних процесів у державі, які нерозривно пов’язані з рівнем культури суспільства.

Митець з обуренням навів у приклад епізод, котрий відбувся нещодавно в міністерстві культури й туризму.

«У міністерстві культури не впізнали композитора Олександра Злотника! А це ж видатний українець! Кожен мав би знати, що це – відомий композитор, народний артист України, ректор Київської муніципальної академії музики імені Глієра, автор пісень «Родина» (яку виконував Назарій Яремчук – Ред.), «Маки червоні» з репертуару тріо Мареничів. А запитайте в Пугачової, хто такий Злотник! У Леонтьєва запитайте. Вони розкажуть. Людина прийшла в міністерство культури і її там не впізнали! Це смертний вирок», - констатує народний артист України.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Він підкреслює, що з безкультур’ям у владі треба боротися, доки воно не призвело до фатальних наслідків.

«Я ненавиджу фразу «Сприймайте мене таким, яким я є». Я – людина, яка все життя займається самовдосконаленням, звертається на «ви» навіть до дітей. На мої лекції в університеті було не пробитися. І я маю сприймати самозакоханого дурня, який чхає абсолютно на всіх, тому що він такий є! А може, він би в собі щось поміняв? Коли я зустрічаю таких людей, мені стає страшно. А найстрашніше – коли дурень з ініціативою», - ділиться роздумами відомий актор і сценарист.

Цілком зрозуміло, що результатом такої «діяльності» може стати деградація суспільства, продовжує він.

«А ви подивіться на вихлопі, панове! Дуже просто грати Шекспіра на двох стільчиках і казати, що це – новаторство. У нас же був варіант, колин в одному з театрів Гамлет сидів на унітазі й читав монолог: «Бути чи не бути». І всі розуміли, що відбувається в цей момент. Мені від цього ставало страшно», - робить висновок Петро Мага.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що свого часу він розповів, як розпочинався його шлях на велику сцену: Михалков мені сказав: «Дурень! Тобі в театральний треба вступати!».

А перед "побаченням" Маркл та Опри королева Єлизавета II пішла у наступ: "Меган знущалася просто в палаці...".