Колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що градус напруженості в США після президентських виборів і протестів знизився.

«Для багатьох, в тому числі і членів Республіканської партії, те, що сталося в Капітолії, коли натовп увірвався всередину, було серйозним шоком. І, напевно, ця подія вплинула на настрій серед більш помірних членів Республіканської партії», - говорить він.

На його думку, біле населення Сполучених Штатів, яке виступає за сімейні цінності, вважає, що знаходиться під загрозою. І саме ця група людей хоче бачити колишнього президента США Дональда Трампа при владі.

«Як і в будь-якому суспільстві, є ті, хто або праворуч, або ліворуч займає радикальні позиції. Їм подобається Трамп, вони б хотіли його бачити і далі на чолі республіканців. Не обов'язково в якості кандидата в президенти, але як лідера, який буде представляти альтернативні бачення Америки, в основному звернені назад, коли Америка була країною середнього класу в основному білих, де домінували сімейні цінності. Зараз саме ця група вважає, що вони знаходяться під загрозою», - розповів Грищенко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Він вважає, що у президента США Джо Байдена є всі можливості для того, щоб досить ефективно рухатися в реалізації своїх програм.

Нагадаємо, Карижський заявив, що Україна цікавить США тільки з точки зору взаємин з РФ.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Уїлл Сміт з «Людей в чорному» хоче стати президентом США.