Логічне мислення втрачає свою цінність і йде у вчорашній день, що є новим трендом.

Про це сказав політолог Максим Ялі у програмі “Романенко Бесіди”.

"Клас інтелектуалів - ось, він сформується. Роберт Райх їх назвав, 20% в цих так званих інформаційних суспільствах - це символьні аналітики. Це люди, які здатні генерувати нові знання, нову інформацію. І вони є найціннішими. Причому, їх особливість і новий тренд це те, що логічне мислення йде у вчорашній день. Воно втрачає свою цінність. Образне мислення стає більш цінним", - сказав Максим Ялі.

Він зазначив, що це значить генерувати нові смисли, осяяння.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Сенс в чому - що для більшості людей зараз, і особливо це покоління Glovo, воно вже виховується не батьками, а інтернетом, соціальними мережами, YouTube каналами. Усе. А що вони там знаходять - абсолютна більшість контенту - це так званий junk food, як в Макдональдсі. Junk information. Розважальний, низькопробний контент, який викликає одномоментні позитивні емоції. І побічним продуктом і впливом подібної інформації є неможливість, відсутність концентрації, небажання вчитися", - підкреслив політолог.

За його словами, навіть в Facebook надлишок інформації призводить до того, що стає складно читати довгі тексти.

"Абсолютна більшість на сьогоднішній день - вона вже не потрібна... Більшість людей повинні йти в віртуальну реальність. Вони не потрібні. Технологічний прогрес досяг такого рівня, що як мінімум 60% нинішніх професій, так званих синіх комірців, на сьогоднішній день не потрібні", - додав Ялі.

Як повідомляв Знай.ua, футуролог розповів як Україна може керувати Росією.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що школярі осучаснили Лесю Українку: тепер читає реп.