В Україні продовжують реформувати систему освіти. Цього разу нововведення стосуватимуться шкіл, а саме подальша доля випускників 9 класів. Детальніше про зміни під час програми «Що далі?» розповів директор спеціалізованої школи № 210 в Києві Дмитро Ламза.

Ламза пояснює, що шкільна система поділяється на рівні: 1-4 класи початкова школа, а середня – до 9 класу включно.

За його словами, на даний момент по всій Україні навчальні заклади вже починають перепрофілюватися. З 10 класу кожен заклад матиме свій профіль, якому навчатимуть учнів. Тобто, якщо одна школа спеціалізується на інформаційних технологіях, то вона навчатиме цьому профілю. В школі має бути все обладнане. Інший навчальний заклад спеціалізуватиметься на будь-якій ніші.

Директор наголошує, що учасників навчального процесу інформують неправдиво. «Десяті класи скасують». Цей заголовок лише інформаційна сенсація без пояснень. Тому, у людей починається паніка і вони не знають, що робити. Таку новину глядачам варто пояснювати.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Педагог впевнений, що у новій українській школі мають бути рівні права і діти не мають відчувати тиск.

«Нова українська школа - перш за все простір свободи. Це той момент, де ми як педагоги, діти як учасники навчального процесу, батьки як їх підтримка - ми всі маємо бути вільними», - говорить він.

Нагадаємо, орден «Кращого господаря навчального закладу» отримав наймолодший директор України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Петро Мага вважає безкультур’я головною причиною занепаду України.