Чи залишиться найближчим часом Арсен Аваков міністром внутрішніх справ - чи його чекає можливе підвищення? І від чийого рішення це залежить?

Питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає заступник директора ГО «Громадський аудит», фахівець у сфері права Андрій Вігірінський.

«Сам Аваков, будучи вельми досвідченим політиком, відповів на це питання між рядків у своєму інтерв'ю Гордону. Він сказав: я ж не обираюся. У нас є парламентарії, які, завдяки реформі поліції, мали можливість законним шляхом обиратися в парламент. Йшли вони туди разом з Володимиром Зеленським. Отже, якщо це люди, обрані громадянами, то сам Аваков, як представник виконавчої влади, залежить від їх вирішення», - нагадав Вігірінський.

За його словами, якщо президент і монобільшість вирішать, що Аваков має піти на підвищення - це і станеться. Втім, міністр зробив застереження: він готовий бути з цією командою, поки її рішення відповідають його світогляду.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Зараз же будь-який міністр чи член РНБО, зауважує гість програми, починає будь-яку свою промову словами: «За дорученням президента ...». Тим самим вони нівелюють свою значущість як посадових осіб, які формують і реалізують державну політику.

«Нам таких політиків, як Аваков, не вистачає. Інші або фотографуються з Кадировим, або публічно вживають словосполучення «МВФ обкакався». Бути політиком - це значить не просто отримати мандат, але і відповідати йому», - резюмує Андрій Вігірінський.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей експерт передбачив політичну долю Дениса Шмигаля.

Також він розповів про механізм оскарження санкцій у Верховному суді.