Багата Україна не вигідна нікому, оскільки вона постійно сидить на голці зовнішніх запозичень. Якщо прогрес буде дуже сильний - прилетять бомбардувальники.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Є ризик, що якщо ми вирвемося занадто далеко в нашому прогресі, то до нас прилетять бомбардувальники і нас оголосять якимись вигнанцями. Європа скаже, що "ай-яй-яй", ми дуже сильно відхилилися від Європейського курсу, від МВФ і звідусіль. Може бути дуже потужний опір ззовні. Тому що так чи інакше - поки економіка України - вона дотаційна, вона постійно сидить на голці зовнішніх запозичень. І навряд чи щось може змінитися в глобальній перспективі. Саме тому ми планували робити експеримент, ось з демерреджем, в рамках локальної валюти, яку ми хотіли прив'язати в майбутньому до футураполісу, нашому місту майбутнього", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що у них була ідея в Черкаській області на території області запустити нові електронні гроші з демерреджем. На реалізацію проекту, для його старту, потрібно близько 10-20 млн доларів.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Курс долара кине у розпач: вже затвердили ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Але ми також підозрювали, що люди досить-таки швидко можуть обмінюватися грошима, досить багато надходжень може бути до емітента. Найбільша загроза, яку я поки бачу, це прискорення споживацтва і виснаження ресурсів планети. Тому що в потребі позбутися грошей люди можуть купувати, хапати з полиць магазинів навіть те, що їм не потрібно. Це не є добре, але я думаю, що це в перспективі можна врегулювати акцизним навантаженням", - підкреслив Толкачов.

Як повідомляв Знай.ua, Андрусів зазначив, що активність і прояв амбіцій середніх ланок приведе до позитивних змін в країні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що політтехнолог розповів про основні проблеми чому Україна не торгує.