«Відбуванням номерів», а не розбудовою держави займаються українські державні посадовці: державному управлінні необхідні справжні лідери.

Так у програмі «Романенко. Бесіди» заявив Віктор Андрусів, засновник Київської школи державного управління.

Україні бракує лідерства і це, як зазначає експерт, зараз чи не найбільш негативна риса державного управління.

«Голова ОТГ - це людина, яка просто виграла вибори, начальник департаменту чи міністр - це просто люди, які сидять в кріслі», - пояснює він ситуацію в країні. У такому разі йдеться не про наміри та можливості зробити якісь рішучі кроки чи здійснити прориви, а радше про «відбування номеру» на своїй посаді та нічого більше.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«А лідерство - це про те, що ти маєш амбіцію зробити щось, добитись чогось, показати, ввійти в історію», - заявляє Андрусів. У приклад він наводить хоч би й завершення будівництва моста на Троєщину. Натомість, українське державне управління цього лідерства не демонструє.

Андрусів закликає до активності та прояву амбіцій всіх державних посадовців, адже саме від них буде залежати результативність будь-яких прагнень. «Якщо ти переконаний, що те, що ти хочеш зробити, буде правильним, бийся до кінця за це. Нам потрібна енергія цих середніх ланок», - підсумовує він.

Нагадаємо, Київська школа державного управління покликана вирішити ключову проблему держави.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Чернишов наполягає на судовій реформі, інакше все інше – пшик.