Більшість людей, які працюють на державній службі, навіть не знають, що таке державне управління. Так заявив Віктор Андрусів, засновник Київської школи державного управління в ефірі програми «Романенко. Бесіди», а також розповів, у чому головна задача Київської школи державного управління, яка недавно почала свою роботу.

«Власне, це наша спроба. Ми багато років робили Інститут майбутнього і зараз ми реагуємо теж на ситуацію, і ми бачимо, що ключова проблема влади - це кадри. Це дійсно видно, і навіть рейтинги вже ставлять в опитування таке питання - непрофесіоналізм влади як загроза», - розповів експерт.

Він вважає, що людей необхідно готувати до державної служби, при чому навіть тих, хто до цієї служби ніякого відношення немає. Адже в Україні часто стається так, що на державні посади потрапляють люди, які раніше не були причетні до сфери державного управління.

«І наше завдання зараз - створити повноцінну організацію, яка буде системно готувати людей. Ми хочемо приносити кращі світові практики управління, тому у нас контракт з Сінгапурською Школою державної політики ім. Лі Куан Ю. Ми будемо ще робити таке з іншими школами, залучати іноземних міністрів, будем брати наші кейси успішні готувати», - розповідає Андрусів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він зазначає, що ключова задача - пропускати через навчання максимальну кількість людей, щоб дати їм базове розуміння, що таке управління країною.

«Тому що розвал полягає в тому, що на всіх позиціях багато людей, але більшість цих людей навіть не знають, що таке державне управління», - вважає Андрусів.

Раніше Макаренко заявив, що Міністерство фінансів створює труднощі в організації управління митної служби.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв про пояснення Куща про те, чому економіка знань та наукові інновації стануть запорукою виходу з кризи.