Згода, до якої дійшли Ющенко та Янукович напередодні 2005, насправді була примусовою: Віктор Янукович переконався, що ним маніпулюють.

Так повідомив у програмі «Культ особистості» політолог Кость Бондаренко.

«З одного боку, це був і компроміс, з другого боку, і вимушений захід», - коментує він ситуацію. Політолог розповідає, як напередодні святкування нового 2005 року Віктор Янукович заявив, що ним маніпулювало керівництво Банкової, а також виявив бажання об’єднати свої сили з Віктором Ющенком для спільної боротьби з конкурентами.

Бортнік зауважує, що зовнішні гарантії стали й запорукою цього компромісу. Це пояснюється недовірою політичних сил всередині України один до одного. «Створювався саме не образ конкурента, а образ ворога один в одному», - каже експерт. Не можна не згадати того, скільки коштів витратили не стільки на виборчу кампанію, скільки на дискредитацію інших кандидатів. У такій ситуації саме посольству США довелося стати гарантом компромісу Ющенка з Януковичем.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, Снєгирьов розповів про маніпуляції переговорами щодо Донбасу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що 2004 року могли відбутися повторні вибори без Ющенка та Януковича.