У 2004 році існувала можливість не третього туру виборів і переголосування, а проведення повторних виборів без кандидатур Віктора Ющенка і Віктора Януковича.

Про це сказав політолог та історик Кость Бондаренко в програмі “Культ особистості”.

"Існувала можливість... Що Конституційний суд прийме рішення про те, що оскільки неможливо прийняти результати виборів, то, відповідно, анулювати результати в цілому і оголосити абсолютно повторні вибори. Не третій термін (тур - ред.), не переголосування, а повторні вибори, в яких би не брали участь ні Ющенко, ні Янукович... Конституційний суд був в той час недоукомплектований, і, відповідно, не був доукомплектований людьми Кучми", - сказав Кость Бондаренко про вибори 2004 року.

За його словами, 8 грудня відбулося голосування у Верховній Раді щодо змін Конституції, що поставило крапку на амбіціях Леоніда Кучми.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Кажуть, що у Кучми був повний кабінет людей, коли йому подзвонили раптом і сказали, що у Верховній Раді відбулося це голосування - кажуть, за 5 хвилин фактично Кучма залишився один", - додав політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявляв, що чим ближче до виборів, тим більше буде розхитуватися середовище "Слуги народу".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Бондаренко, рух дисидентів був не про незалежність, а скоріше про права людини.