Проміжний підсумок діяльності чинного уряду - супровід курсу на деградацію в нашій країні. Таку заяву зробив політолог Руслан Бортнік в своєму блозі і розповів про невтішні результати минулого року для нашої економіки.

Він розповів, що чинний уряд, серед іншого, приніс Україні величезні борги, тому що в минулому році наша країна позичила близько 600 млрд грн, а на 2021 рік запланувала позичити понад 700 млрд грн. За словами політолога, уряд так управляє економікою, що більше 50% бюджету у нас складають борги: гроші, які ми повинні ще у когось позичити.

«У той же час економічна ситуація в країні залишається коматозно стабільною. І, незважаючи на падіння доходів громадян (середня заробітна плата впала на 2 тис. грн за підсумками січня) і падіння всіх економічних показників, країна переживає цей період з досить великими золотовалютними резервами і великими запасами енергоносіїв, насамперед газу. Тобто кризи, якогось облому, обвалу, обвалення цей уряд теж не допустив і це необхідно теж враховувати», - каже Бортнік.

Він зазначив, що у чинного уряду відсутня підтримка з боку Верховної Ради і це, можливо, перший в історії України уряд, програма діяльності якого навіть не була проголосована парламентом. При цьому тривалий час багато міністрів були в.о., а міністр енергетики досі таким залишається.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

«Відірваність від парламенту, відсутність підтримки парламенту, залежність від ОП, височенні антирейтинги уряду - 50-70% - і супровід курсу на стагнацію, на деградацію в нашій країні, ось, напевно, такий проміжний підсумок діяльності цього уряду. І я вам скажу, що, напевно, цей уряд ще свого останнього слова не сказав. Може він ще якийсь час працюватиме. Тим більше, що був підтриманий закон про Державний бюджет, хоча в кулуарах все більше і більше ходить чуток, що уряд вже до літа може бути переформатований», - каже Бортнік.

Нагадаємо, раніше Охотін розповів, що розмови про відставку уряду вже припинилися.

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що Шмигаль виявився досить зручним: він нікому не шкодить.