7 років тому російські збройні формування здійснили захоплення Верховної Ради Криму і Ради міністрів АР.

У програмі «Политика наизнанку» ексзаступник Постійного Представника Президента України в АР Крим Олександр Левченко розповів про деталі окупації, а саме захоплення адміністративних будівель у Криму в 2014 році.

«Генеральне консульство Росії було бастіоном розвідувальної роботи та притягування проросійських організацій. Також, у 2007 році у Севастополі відкривається представництво мера Лужкова, бо російська сторона розуміла, що зробити якісь серйозні речі у Сімферополі без Севастополя неможливо. Представник починає координувати дії у Севастополі, а з Севастополя на увесь півострів», - заявив Левченко.

За словами експерта, певні підпорядковані Росії структури на території Криму сприяли діям щодо окупації. 27 лютого, коли окупанти зайняли адміністративні будівлі у Сімферополі, до них підійшла колона бронетранспортерів з боку Севастополя. Слід зазначити, що інформація про російську присутність у центрі Сімферополя була відома, але українська сторона чомусь це проігнорувала.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Вранці 27 лютого колона бронетранспортерів хотіла війти у Сімферополь і стати «бекграундом» тим, хто увійшов у адмінприміщення. Вони увійшли, як незрозуміло хто. Коли вони заходили, не думайте, що вони не боялися, але до Криму було заведено самих «отпетых негодяев», які вже були у Грузії, Придністров’ї, тобто пройшли багато горячих точок», - підкреслив Левченко.

Як зазначив гість програми, колона, якщо б довелося виводити терористів, які захопили адмінбудівлі, повинна була б їх «прикривати». Окупанти не були впевнені, що вони там залишаться. Це був справжній тест для Києва у нестандартній та важкій ситуації.

Нагадаємо, Знай.ua поширював заяву Снєгирьова, що український суверенітет треба захищати будь-якими шляхами.

Раніше Знай.ua публікував повідомлення Снєгирьова, що досі не звинувачено тих, хто підготував ґрунт на сході для агресії з боку РФ.