Не виключено, що посиленою увагою до справи проросійського блогера Анатолія Шарія українські спецслужби лише відволікають увагу громадськості від важливіших питань.

Таку думку у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» висловив політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

«Це на сленгу оперативників називається “відволікання уваги на негідний об’єкт”», - пояснює Снєгирьов. Українські спецслужби вибрали Анатолія Шарія для проведення цього оперативного заходу: привернули всю увагу суспільства до однієї особи, а самі займаються зовсім іншою. Тому експерт не виключає того, що Шарій може виявитися не більше як «білим шумом».

Свій коментар Дмитро Снєгирьов дає і щодо законопроекту «Слуги народу» про колабораціонізм. «Коли я прочитав, що вони пропонують – у мене волосся встало дибки», - ділиться він своїми враженнями. Будучи мешканцем постраждалого від російської агресії Луганська, експерт схилявся до лобіювання цього закону. Також він критикує семирічне блокування проекту закону, але його теперішнє формулювання залишає бажати кращого. Так, Снєгирьов вважає, що закон про колаборацію стосується передусім не стільки зрадників, що проживають на контрольованій агресором території, а взагалі громадян України, що опинилися в зоні окупації. «До речі, саме поняття колаборації там дуже розмите», - додає він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Багато претензій та питань має Снєгирьов і до української правоохоронної системи: досі не звинувачено тих осіб, що підготували ґрунт на сході для агресії з боку РФ і навіть були залучені до всіх заворушень.

Зокрема, він згадує про мера міста Кремінна, що на Луганщині, який має свою марку пива – «Московське». «Яким чином людина, яка в 2014 році брала участь у фінансуванні, організації та проведенні референдуму, наразі є мером контрольованого ЗСУ міста і, більше того, його броварня випускає пиво з етикетками країни-окупанта?» - запитує політичний експерт. Він обурюється й через інші імена, чиїм власникам звинувачення висунуті мали бути давно: очільник «ЛНР» Леонід Пасічник, голова «Міністерства транспорту “ЛНР”» Олександр Басов – раніше вони були полковниками СБУ, а останній після Майдану навіть отримав службову квартиру.

Нагадаємо, політичний експерт розказав про наслідки справи Шарія для України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що необхідно сформувати аналітичний центр для збору інформації з окупованої території.