Шмигаль заявив, що з'являться постійні доплати в сумі 400 гривень для пенсіонерів, які переступили 75-річний вік. А заробітні плати медиків і вчителів очікує зростання на 30%.

У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про суть програми підвищення пенсій.

«Кабмін вирішив перенести виплати для пенсіонерів "75+" – вони перенесені з 1 липня на 1 жовтня цього року. Я це бачу як економію на пенсіонерах. Можна порахувати, скільки недоотримають пенсіонери, і скільки на цьому заощадить бюджет Пенсійного фонду і державного бюджету, який дотує його. Можна порахувати, скільки недоотримають пенсіонери, і скільки на цьому заощадить бюджет Пенсійного фонду і державного бюджету, який дотує його», - заявила Котенкова.

За словами ведучої, в Україні загальна кількість пенсіонерів у віці 75-79 років – близько 1,6 млн. Відстрочка виплат по 400 грн на місяць на одного пенсіонера означає, що той недоотримає 1200 грн. Бюджет же при цьому солідно заощадить – 1,9 млрд грн.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Крім того, відсуваючи виплати на три місяці, Кабмін також зазначив норму, згідно з якою з 1 березня 2022 року розміри цієї щомісячної компенсації повинні були індексуватися», - підкреслила журналістка.

Нагадаємо Знай.ua повідомляв прогноз Котенкової, що субсидії не врятують.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що якість комунальних послуг стає лише гіршою, а комунальні послуги стають все дорожчими.