Український політолог і історик Кость Бондаренко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи копіює президент України Володимир Зеленський свого попередника Петра Порошенка.

«Проблема не в Зеленському і Порошенку, проблема в спічрайтерах. Я знаю, хто був спічрайтером у Порошенка, але я не знаю, хто спічрайтер Зеленського. При цьому я не думаю, що Олег Медведєв пише промови Зеленського. Але є стиль, є жанр. І, відповідно, люди, які працюють в цьому стилі, дуже часто копіюють своїх попередників. Є слова-штампи, які використовуються», - говорить експерт.

Він пояснив, чому і Зеленський, і Порошенко дуже люблять використовувати слово «потужний».

«Багато хто вважає, що воно несе деякий емоційний заряд, який позитивно сприймається слухачами, споживачами інформації», - сказав Бондаренко.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За його словами, такі слова часто використовуються різними політиками, які потім використовують промови один одного.

«Ціла низка ось таких слів з позитивними конотаціями, позитивним емоційним зарядом використовуються абсолютно різними політиками і потім кочують з одного виступу в інший», - зазначає історик.

Він не вважає, що Зеленський копіює Порошенка.

«Це просто-напросто десь зі сфери НЛП, напевно, а не зі сфери наслідування», - підсумував Бондаренко.

Нагадаємо, Чорновіл заявив, що політтехнологи намагаються зробити з Зеленського другого Порошенка.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Чаплига розповів, як нова влада повторює помилки Порошенка.