На початку 1992 року Україна мала третій ядерний потенціал у світі та армію чисельністю 950 тисяч. До 1994-1995 років армія України була скорочена до півмільйона. На момент 2014 року військовий потенціал скоротився до 130-140 тисяч.

У програмі «Политика наизнанку» ексзаступник Постійного Представника Президента України в АР Крим Олександр Левченко заявив, що у 1992 році військовий потенціал України був сильніше російського.

«На початку 1992 року армія України була 950.000. Для порівняння, у Росії було 1.080.000 і ядерний потенціал може на 5% більше. Враховуючи, що російська територія величезна, а ми компактні – у 1992 році військовий потенціал України був сильніше військового потенціалу Росії», - зазначив Левченко.

За словами експерта, армія України була скорочена до 130-140 тисяч на момент 2014 року. Армія Росії також зазнала скорочення до 920 тисяч, але професіоналізувала армію. Вони мали найсучасніше озброєння. Військовий бюджет фінансування армії Росії відрізнявся від українського у 30 разів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

«Треба було проаналізувати раніше, чого Росія фінансує армію у 30 разів більше. Ну не просто ж, щоб вони ходили на паради. Значить, їм треба було матеріалізувати ці вкладення. Перша матеріалізація при Путіні була у Грузії: операція, в якій вони захопили фактично частину суверенної території незалежної держави», - підкреслив Левченко.

Як зазначив гість програми, напад Росії на Грузію повинен був послугувати нам «сигналом», що демілітаризація армії до 130-140 тисяч, призведе до недостатнього армійського потенціалу.

Нагадаємо, Знай.ua публікував думку Снєгирьова, що на Донбасі повторюється Абхазький сценарій.

Раніше Снєгирьов на Знай.ua розповів про міжусобиці терористів, у яких вони звинувачують Україну.