В Україні відповідальність за стан справ в країні традиційно було заведено ділити між президентом і прем'єр-міністром. Але друга з цих посад з 2019 року стала, скоріше, технічною. Чи означає це, що зараз вся відповідальність лежить на президенті?

Ситуацію в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує політолог, історик, керівник фонду «Українська політика» Кость Бондаренко.

«Річ не зовсім у цьому. Теоретично у нас на президента лягає взагалі вся відповідальність. Коли наш народ обирає президента, він обирає в першу чергу козла відпущення. Завтра ж у нього будуть летіти каміння і палиці, бо народу потрібна якась особистість, на яку можна звалити всі біди та проблеми», - говорить він.

За словами Бондаренко, особисті якості президента тут особливої ​​ролі не грають, як і нинішня політична ситуація - просто в Україні так влаштована суспільну свідомість.

Популярні новини зараз
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

«Запросіть до нас Далай-ламу, зробить президентом - і на наступний день почнеться все те ж саме», - впевнений гість програми.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Кость Бондаренко розповідав, що під час Помаранчевої революції і Янукович, і Ющенко носили маски, не властиві їм.

Також він зробив підсумки першої президентської каденції Леоніда Кучми.