В перший рік повноважень нового президента Сполучених Штатів Америки маховик прийняття рішень дуже складно розкручується, оскільки потрібно призначити тисячі людей. Тому очікується пауза в гіперактивності адміністрації президента США Джо Байдена на 2-3 місяці.

Про це сказав політолог Олександр Москалюк в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

“Насправді, завжди в перший рік повноважень нового президента маховик прийняття рішень дуже складно розкручується… Загальна закономірність така, що з однієї сторони - коли приходить нова адміністрація - то, як деякі пишуть, змінюється пів Вашингтона, тому що велика кількість людей змінюється. Там призначень до 8-9 тис. має здійснити президент. А це ж не просто призначення однієї людини, це сім'ї - заїжджають одні, виїжджають інші. А з іншої сторони - цей процес достатньо є таким, повільним”, - сказав Олександр Москалюк.

За його словами, в США до 25% вакансій залишаються відкритими впродовж першого та другого років.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

“Тому мене навіть трошки, чесно кажучи, здивувала така гіперактивність адміністрації нового президента. Тому що це не властиво загалом. Але, новий час і традиції ці змінюються. Але я думаю, що все-таки десь пауза місяці на 2-3 вона буде мати місце, тому що все рівно треба приймати ще рішення всередині країни. І знову ж таки, від фактора коронавірусу теж багато буде, як не дивно, залежати”, - підкреслив політолог.

Він зазначив, що так буває лише раз в 8 років, коли вся влада в США належить одній політичній партії. Це може бути фактором, що впливатиме на швидкість ухвалення рішень, оскільки не потрібно буде їх узгоджувати.

Як повідомляв Знай.ua, "Бурісма" ще відгукнеться: Грищенко розповів, чи буде Байден крутити носом від України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Куси, українська політика розвернулася в чисто проамериканський вектор.