Український політолог, історик Кость Бондаренко в програмі «Культ личности» розповів про «російський слід» в отруєнні Віктора Ющенка.

«В українській пресі неодноразово писали про те, що до отруєння Ющенка мав причетність російський бізнесмен Дмитро Босов. Дмитро Босов, який в той час літав разом з братом Ющенка літаком, якщо я не помиляюся, в Ізраїль разом. Тобто, був вхожий до Ющенка. Там ціла низка російських політиків і бізнесменів були вхожі в той час в компанію Ющенко», - говорить експерт.

За його словами, в минулому році Босов загинув при загадкових обставинах і «кінці пішли в воду».

Також Кость Бондаренко розповів, яку роль зіграла Юлія Тимошенко в політичній кар'єрі Ющенка. Він нагадує, що за станом на початок 2004 року її рейтинг становив 6-8%.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Якби вона йшла особисто, якби вона висунула свою кандидатуру – вона б забрала цих 6-8% у Ющенка. Але прийшовши в штаб Ющенка вона збільшила результат Ющенка напевно вдвічі. Цей пакт, який підписали Ющенко і Тимошенко, означав одне – що Ющенко фактично отримав шанс на перемогу. Без Тимошенко у нього не було б шансу на перемогу», - заявив політолог.

Нагадаємо, Знай.uа повідомляв, що 21-річна онука Ющенка відсвяткувала свій день народження на Мальдівах.

Раніше Кость Бондаренко заявив, що в 2004 році могли призначити повторні вибори.