Наскільки далеко в Україні зайшли процеси розпаду і деградації? І чи зацікавлені інші країни в тому, щоб допомогти нам у розв'язанні цих проблем?

Питання у своєму відеоблозі розглядає політичний експерт Михайло Чаплига.

«Державні зв'язки у нас настільки розірвані, а інфраструктура настільки деградувала, що ні у кого у світі не знайдеться стільки грошей, щоб все відновити. Україну можна представити у вигляді величезного заводу, який колись добре працював - а потім всі його цехи взяли та розтягнули», - говорить він.

Але на заводі залишилися різні речовини, в тому числі токсичні. Це створює загрозу для всіх, хто живе навколо заводу - а живе там багато хто. Потрібно щось робити, але що? Відновити завод, щоб він знову почав діяти, дав людям роботу і став приносити користь все? Але на це ні у кого окремо немає грошей.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Грошей у когось може вистачити на те, щоб взяти на себе окремий цех заводу, і, якщо не примусити його приносити користь, то хоча б нейтралізувати можливу шкоду від нього. В Україні саме це і відбувається.

«До того моменту, коли починається розшивка, вже ні у кого немає достатньо коштів, щоб витягнути з бруду всю систему. Ця проблема і може лягти в основу кризи державності», - вважає аналітик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Михайло Чаплига вказав: кожна нова українська влада повторює одну й ту ж помилку.

Також він висловився з приводу суті Майдану.