Віктор Ющенко у 2005 році прийшов до влади всупереч інтересам еліт Донецької області та всього сходу України, але як складалися їхні стосунки надалі? Чи був це конфлікт - чи компроміс?

Про це в програмі «Культ особистості» розповідає історик і політолог Кость Бондаренко.

«Донецька еліта проявила лояльність стосовно Києва. Ющенко приїхав до Донецька, виступив з досить гордовитою промовою. Коли хтось спробував йому щось сказати, він відповів: я вам не пастух гусей, щоб ви мені тут вказували. На чолі Донецької області була поставлена ​​досить слабка фігура - Вадим Чупрун, колишній посол України в Туркменістані. Фактично донецької еліти дали можливість розвиватися без тиску з боку Києва», - говорить він.

За словами Бондаренко, навіть справа народного депутата Бориса Колесникова згодом розсипалася, і він опинився на волі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

«Чи була справа Колесникова замовною - це може знати тільки він сам і Юрій Луценко. Але в будь-якому випадку справа йде як в старому анекдоті: за велосипед я вже відсидів», - зазначає Кость Бондаренко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповів про слова-штампи, які використовує більшість українських політиків.

Також він розкрив деталі компромісу, який був свого часу укладений між Ющенком і Януковичем.