Рада національної безпеки і оборони (РНБО) повинна терміново перевірити дії глави НКРЕКП Валерія Тарасюка, що має тісні зв'язки з Росією і працює в інтересах олігарха Віктора Пінчука.

Про це заявив політолог Кирило Сазонов у своїй колонці на сайті «Цензор.нет».

"Сьогодні в РНБО йдуть активні обговорення заходів щодо захисту українського енергетичного ринку від країни-агресора. У мене є підказка для Олексія Данилова, почніть з тих, хто здає нашу країну агресору щодня, забезпечує економічну та енергетичну експансію. Подивіться в бік зв'язки Пінчук-Тарасюк", - зазначив політолог.

Саме олігарх Віктор Пінчук, за твердженням Сазонова, рекомендував Зеленському призначити Тарасюка в НКРЕКП.

"Тарасюка рекомендував Зеленському призначити Віктор Пінчук. Олігарх, який як я писав став самим зрослим з йому подібних. Пінчук швидко став одним з імпортерів російського / білоруського струму. Знизував плоди маніпуляцій на ринку, які проводили до такого вигідного йому і вбивчого для «Енергоатому» і шахтарів обвалу цін», - зазначає Сазонов.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Завдяки Тарасюку, компанії Пінчука отримали право не платити за передачу електроенергії як всі інші споживачі України за так званою нормою про «зелену металургію».

«З першого дня призначення в НКРЕКП колишнього Московського менеджера Валерія Тарасюка-імпорт від Сечіна / Путіна став нав'язливою фанатичною ідеєю. Раціонального пояснення цьому бажанню здати свій ринок агресору немає. Ніколи не потрібні були кіловати з РФ - а при Тарасюку без них ніяк. Показово, що, коли його призначали головою комісії, СБУ було відомо про його регулярні поїздки до Москви. І це вже після початку війни", - додав Сазонов.

Нагадаємо, в грудні 2020 року НКРЕКП зняло заборону на імпорт електроенергії з Росії. Поставки відновилися з 3 січня і за перші 2 місяці склали 600 млн кВт годин, що обійшлося економіці в 1 млрд грн.