Глава адміністрації президента озвучив новий мирний план по Донбасу. Дії з виконання цього плану залишаються незрозумілі. РФ, як завжди, саботує будь-які спроби і гальмує переговорний процес. Про це міркує політолог Тарас Загородній у своєму відеоблозі на Youtube.

«У чому полягає мирний план, поки не зрозуміло. До цього йшлося про те, що існує якийсь міфічний план Б, який не спрацює, якщо не виконають план А. Він пов'язаний з тим, що Росія в принципі, як і прогнозувалося до цього «торпедує» будь-які спроби або виконання, або переговори. Для цього, звичайно, потрібно було півтора року «протаскаться» по переговорам і це зрозуміти», - розповів Загородній.

Політолог висловився, що немає ніяких зрушень. Мінські угоди, які були укладені 5 років тому, в тому форматі, який ми хочемо від РФ, виконати неможливо. Тому що Україна вимагає, щоб спочатку було отримано контроль над кордоном, після чого слідують вибори і виконання політичної частини.

«Росія дотримується Мінських угод і вимагає, щоб вони виконувалися з точністю як вони написані. Тут питання в тому, або нам подобаються Мінські угоди і ми дотримуємось їх, або нам не подобається і ми вимагаємо їх перепідписання. Тому, судячи з усього, ми знову в глухому куті. Чому такі різкі рухи починаються? Я це більше пов'язую з тим, що існує тиск з боку наших американських партнерів», - резюмував Загородній.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що у Коломойського і США давня історія стосунків.

Так само Загородній розповів, чому Україні варто відстоювати свої національні інтереси.