Чи є санкції проти Коломойського наступом проти олігархату, або Хрестовим Походом Європи і Байдена? Закінчиться цей наступ швидкою перемогою, або буде затяжна гра? На ці питання відповів політолог Тарас Загородній у своєму відеоблозі на Youtube.

«Санкції, які були оголошені пану Коломойському і його сім'ї, в принципі накладені вже давно на багатьох наших бізнесменів, олігархів. Де-факто вони не можуть отримати візу в Америку і не можуть приїжджати», - сказав політолог.

Політолог нагадав, що в олігарха і США є давня історія стосунків. Чи можемо ми говорити про те, що будуть заарештовані активи або заберуть гроші, швидше за все поки ні. Чи матиме це якісь наслідки, швидше за все, це торкнеться президента.

«Його (Зеленського, - ред.) змушують, ставлять перед вибором, ти з розумними або красивими? Тобто ти з Коломойським або з нами, а враховуючи, яку роль зіграв Коломойський в приході до влади Зеленського, звичайно вибір дуже важкий для пана президента», - розповів експерт.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Загородній сказав, що далі можливий нереалістичний сценарій, що глава держави накладе такі ж санкції на олігарха, як і на проросійських політиків. Але при такому розвитку подій, є дуже багато негативного для самого президента. Коломойський володіє багатьма промисловими активами і там працюють сотні тисяч людей.

«Якщо зупиняться заводи, умовно кажучи, це викличе дуже погану реакцію, в тому числі і на Батьківщині президента. Спроба закрити канал «1+1» теж буде мати досить цікаві наслідки, точніше дуже серйозні наслідки. Не будемо забувати, що «95 квартал» виходить на «1+1»», - резюмував Загородній.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що «кнопкодавство» в українському парламенті викликало зневагу в інших держав.

Так само Загородній розповів, що влада намагається відволікти людей від проблеми тарифів і бардаку в країні.