У програмі «Романенко.Беседы» український філософ і політолог, президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв розповів про газові схеми Януковича.

«Газ зіграв «злий жарт» з режимом Януковича. Ідея «словацького хабу», через який ми оформляємо російський газ плюс транзитне плече його вартості, відпрацьовувалась ще у період правління Януковича. Грубо кажучи, це не видумка Порошенка, по суті Порошенко «сів» на схему, яка вже була продумана та відпрацьована», - зазначив Єрмолаєв.

Експерт зазначив, що Янукович та його оточення, дослідили досвід Кучми з Нафтогазом, який як державна компанія постійно був у центрі політичних конфліктів через скандали пов’язані з корупцією та спробами «перепилити» ринок за допомогою посередника, який був нав’язаний Москвою. Янукович розробляв власну схему.

Політолог підкреслив, що Янукович пішов іншим шляхом по цілому ряду напрямків. Янукович та його команда намагалися «взяти» свою долю, пов’язану з перспективою нової добичі та новою інфраструктурою. Згадаємо анексовані газовидобувні вишки, сам факт, що ці вишки «прийшли» з перспективою нарощення видобутку шельфового газу до 5-6 млрд кубів на рік. Від Януковича приймали участь і бізнесмени у опрацюванні проекту пов’язаного із сланцевим газом.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua Єрмолаєв розповів, чим небезпечна політика пристосування.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Загородній розповів, чому Україні варто відстоювати свої національні інтереси.