Сполучені Штати Америки займають фігуру мовчання по відношенню до України і не схоже, що вони хотіли б формалізації своєї участі в Нормандському форматі.

Про це сказав політолог Олексій Якубін в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Поки США насправді займають таку, знаєте, фігуру мовчання. Тобто, по-перше, навіть зауважте, немає першого дзвінка Джо Байдена Володимиру Зеленському... Більш того, ми бачимо, що в принципі українську тему якщо коментують, то коментує держсекретар Сполучених Штатів Америки Блінкін і коментує, що начебто "ми будемо допомагати", і так далі. І ось вже і по санкціям теж, з приводу деяких окремих українських громадян. Але немає коментаря з приводу того, що США хочуть приєднатися до Кримської платформі, уявімо собі, хоча ми чуємо, що якби запросили Байдена на 30-річчя незалежності України", - сказав Олексій Якубін.

Він зазначив, що Кримську платформу збираються представити 23 серпня, напередодні святкування Дня незалежності. Таким чином можна заманити лідерів країн, які б не приїхали заради Кримської платформи.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"У контексті Мінська я думаю, що на даний момент не схоже, що Сполучені Штати Америки хотіли б формалізації участі в Нормандському форматі. Тут є кілька причин чому. По-перше, якби вони хотіли - вони давно б це зробили. Тобто, з самого початку. Це раз. Їм простіше, здається, залишатися де-факто, бути присутнім, впливати навіть на процес, але де-юре не формалізувати свою участь", - додав Якубін.

За його словами, зараз в США прийшла адміністрація, яка позитивно ставиться до Європейського Союзу, а приєднання США до Нормандського формату виглядало б негарно, ніби Франція і Німеччина не впоралися з врегулюванням конфлікту.

Як повідомляв Знай.ua, Снєгірьов задався питанням, чому така неузгодженість дій і заяв української сторони і наших стратегічних американських партнерів?

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Москалюк назвав 4 сценарії, як закінчиться справа Коломойського після санкцій США.