«Нарешті наведіть лад в інформаційному полі. Зробіть перші реальні кроки щодо існування єдиного голосу української делегації!», - з таким закликом звернувся до українського керівництва співголова ГІ «Права справа», політичний аналітик Дмитро Снєгирьов у своєму блозі «Політика навиворіт».

Головною темою стало імовірне відновлення «нормандського саміту» та суперечності навколо нього як з боку української сторони, так і з боку наших європейських партнерів.

«Заяви пана Кулеби (що Сполучені Штаті ніколи не пристануть на «мінський перемовний майданчик» - Ред.) досить контраверсійно виглядають на тлі заяв колишнього високопосадовця Сполучених Штатів генерал-лейтенанта Ходжеса про те, що США можуть долучитися до перемовин і в «мінському», і в «нормандському» форматах», - вказує експерт.

Він задається питанням: «Чому така неузгодженість дій і заяв української сторони і наших стратегічних американських партнерів? Запитань більше ніж достатньо. Але ще більше запитань з приводу розбіжності оцінок і поглядів щодо можливості проведення «нормандської зустрічі», у той час як Президент Зеленський говорить про можливість «нормандського формату».

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Називаються можливі дати цього саміту: у квітні. Але радник голови Офісу Президента Олексій Арестович заявляє, що не бачить підстав для його проведення. Бо, начебто, на його думку, загострення ситуації на сході України фактично перекреслює можливість зустрічі лідерів «нормандської четвірки».

«Ми вже звикли до подібних заяв пана Арестовича, який то просуває в український інформаційний простір російські наративи щодо загибелі українських військових, а потім вибачається, то спростовує слова голови української делегації ТКГ Кравчука, то ставить під сумнів заяви Андрія Єрмака (Глави Офісу президента України – Авт.). Але, пане Президенте, ставляться під сумнів заяви вас, як першої посадової особи нашої держави!» - звертається Снєгирьов до Володимир Зеленського.

«Все це накладає дисонанс на інформаційному полі України і викликає запитання у наших західних партнерів щодо можливості, і головне – наявності українського плану врегулювання ситуації на сході України», - резюмує політичний аналітик.

Читайте також: Москалюк назвав 4 сценарії, як закінчиться справа Коломойського після санкцій США.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерт назвав санкції, які болісно вдарять по російській економіці.

А правник Геннадій Друзенко висловив свою думку щодо ролі України у співпраці з Америкою: «Поки що складається, що воюють більше нами, ніж з нами».