РНБО хоче розслідувати зраду минулих років стосовно підписання «Харківських угод». В списку людей, які тоді зрадили країну знаходиться багато політиків, які сьогодні стали патріотами і державниками. Це виглядає як політичний троллінг, що нарешті знайдуть винних і покарають зрадників. Про це розповів у своему відеоблозі на Youtube український політик Микола Томенко в программі Tomenko online.

«Політичну зраду попередніх років хоче розслідувати Рада національної безпеки та оборони. Зрадниками вона вважає 236 народних депутатів, які проголосували за ратифікацію так званих «Харківських угод», які підписали президент Янукович і президент Медведєв. Ними статус і місце розположення російського Чорноморського флоту на території українського Севастополя продовжувався до 2042 року з правом пролонгації ще на 5 років», - сказав експерт.

Політик розповів, що в з точки зору політичного троллінгу «Партії регіонів», Петра Порошенка і низки тих людей, які тоді підтримували «Харківські угоди» – ці рішення, на думку Томенка, абсолютно ідеальні. Всі згадали перелік прізвищ, а в цьому переліку багатьох людей, які сьогодні стали патріотами і серйозними державниками.

«Нагадаю, що за це рішення в Верховній Раді, опозиція, до якої я так само належав, не голосувала і намагалася зірвати це голосування. Володимир Литвин під парасолею в супереч регламенту поставив це питання на голосування. Крім «Партії регіонів», в якій, до речі, також багато цікавих людей було. Один з керівників, між іншим, Конституційного суду України Сергій Головатий так само голосував, голосувала його карточка за це рішення. Звісно комуністи, вся фракція Володимира Литвина і окремі депутати із «Нашої Україні», «Самооборони», «Батьківщини»», - нагадав політик.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Томенко згадав, що в «Нашій Україні» та «Самообороні» були два цікаві персонажі, які сьогодні продовжують свою політичну діяльність і позиціонують себе як союзні лідери. Олександр Омельченко, який тоді проголосував сьогодні депутат Київради, а Ігор Палиця, який проголосував тоді за «Харківські угоди» сьогодні лідер цілої партії «За майбутнє», яка позиціонує себе як патріотична українська сила проти зовнішнього втручання.

«Отож, ви скажете, який результат буде із цього політичного троллінгу і пошуку зрадників української держави в період Януковича. Думаємо, що нічого з цієї справи не буде, оскільки наша Конституція передбачає так званий парламентський індемнітет, тобто захист депутатів, які голосують і несуть відповідальності по Конституції за своє голосування. В теорії, можна відкрити справу за державну зраду проти президента Януковича, проти очільників Міністерства закордонних справ, які готували це рішення, і, скажімо, проти голови Верховної Ради Литвина, який готував це рішення в супереч регламенту. А список зрадників в 236 голосів – це, так, нагадування якихось там політичних речей і розставляння акцентів», - резюмував Томенко.

Нагадаемо Знай.ua повіломляв про наглядові ради без заробітчан, зрадників і невігласів.

Також раніше Томенко розповідав, що ковідні мільярдери україни або багаті багатіють, середній клас і бідні – бідніють.