У власному блозі «Tomenko online» глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко розповів про протікання процесу децентралізації на Черкащині.

«На Черкащині відбувається процес децентралізації. Але повним ходом йде те, що новостворені ОТГ так активно працюють над збільшенням своїх апаратів, збільшенням своїх зарплат та премій. І якщо ми порахуємо кількість чиновників попередніх районних рад і адміністрацій, які були ліквідовані, то виявиться, що у нових ОТГ кількість чиновників набагато більша», - зазначив Томенко.

За словами експерта, децентралізація позиціонувалася, як оптимізація, перш за все моделі управління, через зменшення кількості адміністративних установ. Але якщо взяти середній район Черкаської області, де ми маємо 4-3 ОТГ і порахувати, що кількість людей, які отримують зарплатню з бюджету, складає 100-150 осіб, то виявляється загальна кількість цих чиновників стала набагато більша ніж було (коли була більша кількість адміністративних установ).

«Мені здається, що сьогодні центральна та обласна влада не повинна мовчати про це, а аналізувати. При сьогоднішній бідності через пандемію коронавірусу витрачати «левову» частину грошей на 1000 чиновників із фантастичними зарплатами, коли у сільській місцевості пенсіонер не отримує навіть 2 тисячі гривень, а поряд з ним чиновник цього села отримує премію 40 тисяч, то я вважаю, що це неприпустимо», - підкреслив ведучий.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо Знай.ua публікував заяву Томенка, що черкаський драмтеатр імені Тараса Шевченка – сумна історія, яка нікого нічому не навчила.

Раніше для Знай.ua Микола Томенко розповів про парламентські парадокси: монобільшість діє, як опозиція.