Український політолог, історик Кость Бондаренко в програмі «Культ личности» заявив, що колишній президент України Віктор Ющенко уявив себе месією.

«Фактично Універсал (національної єдності, - ред.) – це був такий собі акт капітуляції за великим рахунком. Капітуляції Ющенка. І це дуже чітко відчули його колишні прихильники – люди, які теж фактично розчарувалися в Ющенку і зрозуміли, що він не може бути більше прапором, не може бути більше тою іконою, яку вони виставляли перед собою», - говорить експерт.

Бондаренко нагадав, як Ющенко образив народних депутатів, які в наслідку затаїли на нього образу.

«Коли Ющенко на одному із засідань сказав, що ось ви тут виступаєте з критикою, а я вас всіх на сміттєзвалищі знайшов... Присутній в цьому залі Олександр Омельченко, який пройшов тоді до Верховної Ради за списками «Нашої України», коли він це почув, він просто-напросто встав, прямо сказав, що він про це думає абсолютно нецензурно і вийшов. Він був єдиний, напевно, або може ще хтось там, які вийшли. Всі інші проковтнули ось цю образу, затаїли образу», - розповів історик.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

На його думку, Ющенко повірив у своє месіанство.

«Відчувалося, що він втратив зв'язок з реальністю, що він відчуває себе фактично вже месією. Він сам повірив у свою месіанство», - резюмував політолог.

Нагадаємо, Знай.uа повідомляв, що 21-річна онука Ющенка відсвяткувала свій день народження на Мальдівах.

Раніше Кость Бондаренко заявив, що в 2004 році могли призначити повторні вибори.