В Україні вперше побудували власне озеро для житлового комплексу, яке збирає дощову воду і фільтрує її.

Про це сказав комерційний директор великої компанії-забудовника Євгеній Негур в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Ми перші і єдині в Україні, які побудували своє власне озеро. У нас є своє озеро, яке мало того, що виконує як естетичну частину і завдання у вигляді відпочинку, де можна буде по променаду проходитися відпочити, так і виконують технічну функцію. Це збір зливової води", - сказав Євген Негур.

Він зазначив, що в Києві і в області старі системи каналізації, а нові практично не будуються, тому в областях проблемою номер один є водоканалізації. Через це після злив машини плавають по території комплексів, а дівати воду нікуди.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Дане озеро є складним технологічним елементом, який сприяє тому, щоб вода в ньому збиралася, фільтрувалася, переганялася через систему фільтрів і ганялася по колу для того, щоб вона була завжди чистою. З неї будуть і поливатися газони, і також вона буде збирати цю дощову воду", - додав Негур.

Як повідомляв Знай.ua, Кущ заявив, що державі потрібно стимулювати пропозиції житла.