Медіа-експерт, політолог Олександр Харебін у програмі «Романенко. Беседы» заявив, що Рада національної безпеки і оборони України щотижня піднімає градус порядку денного, щоб збуджувати громадськість.

«Класична фраза: в пошуках ворогів головне не вийти на самих себе. Це дуже близько до того, що зараз відбувається», - коментує політолог дії РНБО.

За його словами, турборежим у Верховній Раді 2019 року змінився турборежимом з підняття рейтингу.

«З 2009 року робляться спроби зробити РНБО дієвим інструментом, дубиною в руках президента. Спроба якимось чином посилити президентську вертикаль – це не ноу-хау чинної команди.

Але, на жаль, вони забувають одну просту річ. Що РНБО є дорадчим органом при президенті і всю відповідальність за рішення несе особисто президент, видаючи укази. І уникнути відповідальності за порушення конституції і закону України вкрай складно, якщо політична карта або ситуація в країні вийде в правове поле», - каже Харебін.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Медіа-експерт зазначає, що Зеленський втрачає свою владу. І в Офісі президента цю проблему намагаються вирішити за допомогою РНБО.

«Позасудове вирішення питань багатьом в Офісі президента здалося розумним виходом зі слабкості президента, що намітилася. Президент все більше і більше перестає контролювати свою монобільшість у Раді. Президент розуміє, що слабкий Кабінет міністрів і виконавча дисципліна в країні зруйнована. І хтось на аркуші А4 приніс інструментарій у вигляді РНБО приймає рішення. І вхопившись за цю соломинку потопаючі стали топити себе далі», - резюмує політолог.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.