Вбивство відомого донецького підприємця і політика Євгена Щербаня стало одним із найбільш резонансних злочинів 90-х. Нещодавно, через майже чверть століття, обговорення цієї трагедії спалахнуло знову. Головна причина фільм «Спадкоємець», у створенні якого взяв участь старший син Щербаня, якого також звуть Євген.

Зараз між синами Євгена Щербаня – Русланом і Євгеном – йде справжня війна за спадок батька. Але ніхто не може дати відповіді на питання, де ж гроші покійного.

Нещодавно адвокат Руслана Щербаня Геннадій Москаль заявив, що спадок Щербаня-старшого треба шукати за кордоном, тому що він нібито тримав гроші в зарубіжних фірмах.

«Сам Євген Щербань боявся тримати гроші. Тоді нестабільна була валюта, всі ці купони, ще радянські рублі ходили... Він тримав за кордоном. Ось якраз де можуть бути – це закордонні фірми. Їх дуже багато», - сказав він.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Євген Щербань-молодший у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» прокоментував цю заяву.

«Ту ахінею, яку він ніс... Я по-іншому навіть не буду слова підбирати... З приводу «там були купони, російські рублі» і там чого тільки не було, тільки грошей не було. Так ось я йому хочу сказати, що той бізнес, яким займався батько, це була валютна позиція. Це виробництво металопродукції, яка йшла на експорт», - каже Євген.

Також він розповів про загальні враження від інтерв'ю Москаля.

«Я коли послухав інтерв'ю, я згадав Буратіно. Там персонаж такий був... Пісня Дуремара, коли він там співає про те, що я за гроші продам козявочки, пиявочки, там в такому дусі. Десь асоціації є. Коли людина в болоті знаходиться і намагається з цього отримати гроші. Геннадій Геннадійович сказав, що він отримує гроші від Руслана», - заявив син бізнесмена.

Євген Щербань порадив Москалю зберігати етику адвоката і стежити за своєю мовою.

«Я йому нагадую, він повинен знати це. Що він має право принижувати, якщо йому хочеться, дії Руслана і свої. Мої – він не має права цього робити як адвокат. Ну, і як людина», - резюмував Щербань-молодший.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бондаренко висловився про загибель Щербаня.

Також Знай.uа повідомляв, що Геннадій Москаль назвав Євгенію Щербаню ім'я замовника вбивства його батька.