Зараз у столиці України відбувається тотальне «обалконення»: жителі міста або розширюють площу своїх балконів, або добудовують нові на іншому фундаменті.

Про загрозу, яку становить балконна «епідемія» у Києві, розповіла архітекторка Тетяна Чорна у програмі «in KYIV».

«Люди, які склять, навряд чи прораховують собі проєкт – наскільки надійно балкон буде закріплений», - стверджує гостя програми. Вона зазначає, що часто такі добудови сягають півтора метра, а це небезпечно. Архітекторка навіть зізнається у власному страху проходити під такими спорудженнями.

Тетяна Чорна зазначає, що справа добудови балкона містить безліч нюансів щодо навантаження: треба використовувати лише відповідні матеріали, маса яких не буде надто важкою, а також врахувати вітрове навантаження на споруду. З іншого боку, це стосується і конструкції будинку, зокрема збільшується навантаження на перекриття, на балки, а за неправильних розрахунків все це призведе до тріщин у кращому разі, у гіршому – зруйнується сам будинок.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Існує також проблема того, що добудування балкону переростає у перепланування квартири, якщо його виносять більше, як на 30 сантиметрів. У такому разі потрібне офіційне оформлення справи, що передбачає передусім письмову згоду інших мешканців будинку та житлово-експлуатаційної дільниці. Після цього, розповідає Тетяна Чорна, вже архітектурний відділ міста займеться проєктом перепланування квартири. Водночас ця справа потребує узгодження плану з пожежною, газовою службою, ще іншими установами та дозволу з їхнього боку. На завершення перепланування потрібно пройти комісію. В іншому разі, застерігає Тетяна Чорна, справа буде незаконною.

Нагадаємо, Павлова назвала київські балкони антисимволом столиці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв розповів про останні досягнення в освоєнні космосу.