Українська мова є колосальною перевагою у відстоюванні власної ідентичності і без неї Україна стане копією або східного, або західного проєкту.

Про це сказав футуролог Олексій Толкачов в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Якби були зупинені політичні спекуляції навколо мовної теми - я думаю, ми досить швидко б могли перевести тему мови з емоційної площини, в площину раціональну, прагматичну площину. Я вважаю, що дійсно українська мова повинна залишатися державною, тому що це елемент нашої ідентичності", - сказав Олексій Толкачов.

Він зазначив, що якщо Україна просто перейде на російську мову, розчинить культуру і перестане захищати свою самобутність - від неї нічого не залишиться.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Це буде копія або східного проєкту, або західного проєкту. І нічого цікавого взагалі. Ну що залишиться від Франції, якби приберемо весь культурний пласт? Теж нічого не залишиться. А так, там є круасани, шансон, шале, Ейфелева вежа, є на що звернути увагу. Так ось, українська мова, українська культура - це колосальна наша перевага у відстоюванні власної ідентичності. У світі майбутнього дуже важливі крафтового індивідуальні речі", - додав футуролог.

За його словами, англійська та російська мови стали массмаркетом, в якому потрібно завойовувати позиції.

Він зазначив, що українська мова схожа на замок, який дістався від предків. Якщо в Європі його оберігатимуть, то в Україні закинуть, розкрадуть і розберуть по цеглинці, щоб побудувати сарай.

Як повідомляв Знай.ua, візіонер-філософи, психологи, конструктори, - Толкачов назвав професії майбутнього.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що порушників закону про мову почали притягати до відповідальності: "Просто знищували".