У програмі «in KYIV» архітектор, фотограф, автор книги “Balcony Chic” Олександр Бурлака розповів, чому у нас полюбляють добудовувати балкони.

«Тому що можуть, мають таку можливість. У нас же країна «архітекторів» і «будівельників», і кожен може і знає, як це зробити. Ці балкони – це така реакція суспільства на крах житлової політики. Тому що, не можна нормальним чином, заробляючи, купити собі квартиру», - зазначив Бурлака.

На думку архітектора, через низький добробут українців, їм легше собі прибудувати додаткову кімнату, аніж купити відповідну квартиру. Іноді роблять балкони з виходом на вулицю, це така імпровізована «дача». Зараз через наявність технічної можливості будувати майже будь-які балкони – це повноцінні окремі кімнати.

Також, експерт розповів про відмінність «стилю» балконів відповідно до різних періодів: балкони у 90-х будували із металопластику, у 80-х використовували металевий каркас з напівкруглими автобусними вікнами.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нагадаємо, для Знай.ua архітекторка пояснила, як має відбуватися добудова балкону згідно закону.

Раніше Знай.ua поширював, що Павлова назвала балкони антисимволом столиці.