На початках свого президентства Володимир Зеленський запропонував план досягнення миру на Донбасі. Тим не менш, зараз очевидним став той факт, що він провалився. Чи розглядають на Банковій іншу стратегію? Наприклад, свою пропозицію зробив Андрій Єрмак.

Щодо цієї ситуації висловився Руслан Бізяєв, політолог, аналітик та експерт Українського інституту політики, у програмі «Що далі» на каналі «Знай24».

«“Чи є у вас план, містер Фікс?”. Так, Єрмак говорить, що Німеччиною і Францією розроблений новий мирний план, але Німеччина і Франція про це знають?», - ставить слушні питання Руслан Бізяєв.

Аби пояснити, що він має на увазі, експерт пропонує змоделювати наступну ситуацію. Перебуваючи у Тристоронній контактній групі, для подальших дій нам необхідно домовитися, представити документ, тобто план. І, якщо раптом один із членів цієї групи стверджує, що хтось там уже розробив план і під ним варто підписатися, то інші члени йому відмовлять через недотримання процесу процедури, мовляв, все робиться не так.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Якщо ми вчотирьох про щось домовляємося, то хоча б узгоджуємо основні параметри домовленостей. Якщо ви втрьох про щось домовилися без мене, то мене це ні до чого не зобов'язує», - пояснює Руслан Бізяєв. Саме тому, вважає він, план Андрія Єрмака європейські ЗМІ навіть не озвучують.

Нагадаємо, Харебін заявив, що слабкість України анулювала зобов'язання всіх країн перед нею.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бізяєв прокоментував загострення на Донбасі.