Політолог, аналітик, експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» заявив, що кораблі НАТО, які зайшли в Одеський порт, не мають ніякого відношення до Донбасу і Криму.

«Це планові навчання, що таке 4 мінних тральщика? Це ж не те, що ми називаємо якийсь флот, який може вирішити якесь завдання, а тим більше в Криму. Планові навчання, так просто збіглося за часом», - говорить експерт.

У той же час, підкреслює Бізяєв, Росія дійсно може по-своєму сприйняти цю інформацію.

«При бажанні можна все що завгодно сприйняти. Є таке поняття казус беллі – привід для війни. Тобто якщо тобі щось дуже хочеться, але ти не можеш, ти завжди знайдеш спосіб, як це реалізувати. Що стосується цієї ситуації, то Росія звичайно може сприйняти», - сказав він.

За його словами, війна на Донбасі нікому не вигідна, її використовують з метою відволікання уваги.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Те, що я дивлюся зараз по Донбасу, як накручується і у нас, і у них інформаційне поле... Готується якась певна конструкція, я поки не можу зрозуміти, для чого. Тому що якщо я дивлюся на карту, я розумію, що широкомасштабні бойові дії не вигідні нікому. Тактичні бої – так, вигідні. Обстріли вигідні. Тут я внутрішню логіку бачу – відволікання уваги», - вважає політолог.

Бізяєв підкреслює, що в Україні кожну весну починається політична криза, яку війна на Донбасі може тільки посилити.

«Якщо цей конфлікт почнеться – то яка його кінцева мета? Вона явно не лежить в площині чисто військової стратегії, вона більше, швидше за все, відноситься до стратегії політичної. Тобто війна теж як певний тригер якихось подій. Намагаюся зрозуміти, яких. Коли йде загострення – у нас завжди починається як наслідок політична криза. У нас щовесни і так починається політична криза, вона просто з хронічної форми переходить в гостру. А ще на тлі війни це може надати абсолютно інший вектор і зовсім іншу динаміку», - стверджує він.

Аналітик також прокоментував чутки про відставку прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, перестановки в Кабінеті міністрів і дострокові вибори до Верховної Ради.

«Ходять чутки, вже не перший місяць, про те, що ось-ось почнеться процес відставки Шмигаля, ось-ось почнеться переформатування Кабміну. А може бути нам дострокові вибори в Раду замутити, думають деякі товариші. А ми може так пропетляємо на них. На місцях цікаві рухи відбуваються. Тобто ситуація просто кипить, але вона під кришкою. Можливо, війна своїм тиском цю кришку підніме і почне виходити пара, а з парою виходити все інше», - резюмував Бізяєв.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Кость Бондаренко розповів про роль Азарова в «Партії Регіонів».

Також Бондаренко розповів, хто поділив Україну на захід і схід.